Plăcintă cu mere (de post)

16 decembrie 2014   Gătește sănătos

Toată lumea ştie să facă o plăcintă cu mere. sau cel puţin aşa crede. E foarte uşor de preparat, şi poate fi gătită chiar şi în zilele de post.

Ingrediente

Pentru aluat

200 ml ulei 400 ml apă minerală 400-600 g făină 1 cub drojdie ½ linguriţă sare 2 linguri zahăr tos

Pentru umplutură

1 ½ kg mere

1 cană nucă măcinată

1 cană zahăr tos

1 lingură pulbere scorţişoară

Pentru decor

zahăr pudră

Cum se prepară

Speli merele, le cureţi de coajă şi le dai prin răzătoarea mare. Le aşezi într-o cratiţă şi le pui la foc mic 10-15 minute. Iei cratiţa de pe foc şi amesteci bine cu zahărul (opreşti

2 linguri) şi nuca măcinată. Laşi să se răcească.

Pentru aluat, freci cubul de drojdie cu 2 linguri de zahăr şi ½ linguriţă de sare până se înmoaie. Într-un vas cu pereţii înalţi torni apa minerală, apoi uleiul şi amesteci cu o lingură de lemn până la omogenizare. Pui peste amestec drojdia, amesteci şi adaugi făina cernută proaspăt, treptat, câte 2-3 linguri odată (păstrezi o cană plină pentru frământat). Omogenizezi şi laşi la dospit 20-30 de minute. Aluatul de plăcintă trebuie să fie mai moale.

Împarţi aluatul de plăcintă în două părţi egale. Frămânţi cu făina oprită şi întinzi o foaie în tava neunsă, torni umplutura de mere, presari scorţişoară şi acoperi cu a doua foaie de aluat.

Pui

plăcinta cu mere

de post în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 40 de minute. Laşi

plăcinta cu mere

de post să se răcească în tavă 20 de minute, o presari cu zahăr pudră şi o tai pătrate.

Prajitura cu mere si biscuiti fara coacere

Prajitura cu mere si biscuiti fara coacere

Prajitura economica cu mere

Prajitura economica cu mere

Prajitura de post

Prajitura de post

Mai multe