Plăcintă cu mere şi nuci
Cu această combinaţie de nuci şi mere şi un pic de scorţişoară nu dai greş niciodată.
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 15 linguri apă 15 linguri ulei 1 praf sare făină cât cuprinde
Pentru umplutură
6 mere rase
1 cană zahăr
250 g miez de nucă zdrobit
o linguriţă rasă scorţişoară
Pentru decor
2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare
Într-un bol pui apa, uleiul, sarea şi adaugi, treptat, făină. Frămânţi până când obţii un aluat elastic. Pentru umplutură pui într-un vas merele rase, nucile zdrobite, zahărul şi scorţişoara. Căleşti ingredientele, până când zahărul se topeşte şi merele se înmoaie. Laşi să se răcească.
Întinzi foaia de aluat şi pui umplutura, astfel încât să o acoperi în întregime. Rulezi aluatul şi-l pui într-o tavă tapetată. Bagi tava la cuptor 45 de minute. Ornezi cu zahăr pudră.