Plăcintă cu peşte
Peștele este o componentă importantă a unei diete sănătoase și echilibrate. Modalitățile de preparare a peștelui sunt multiple, ca aperitiv sau fel principal, în ciorbă sau chiar ca gustare.
Ingrediente
1 pachet aluat de plăcintă
1 kg file de peşte alb
3 cepe
100 g orez
50 ml ulei
sare
piper
nucşoară
2 foi de dafin
Cum faci plăcintă cu peşte
Pui la fiert fileul de pește în apă fierbinte, adaugi piper după dorință și foile de dafin, iar după ce a dat în clocot, dai vasul deoparte și îl lași acoperit 10 minute.
Fierbi orezul și-l strecori bine, toci ceapa, o căleşti în ulei şi o pui peste orez. Adaugi peştele, sare după gust, nucşoara şi amesteci până se combină toate ingredientele.
Decongelezi și întinzi o parte din aluat în tava cu hârtie de copt, pui umplutura și acoperi cu cealaltă parte de aluat, apoi sigilezi la margini. Dai la cuptor până devine aurie la suprafață.