Plăcinte cu fructe uscate
Le poţi umple cu orice doreşti: brânză, ciocolată sau gem. Noi îţi recomandăm însă să le descoperi pe cele umplute cu fructe uscate. Vei fi uimită cât de aromate sunt!
De ce ai nevoie pentru plăcinte cu fructe uscate
Pentru umplutură
100 g prune uscate
100 g stafide albe
100 g stafide negre
80 g cireşe confiate
zeama de la 1 lămâie
Pentru aluat
280 g făină
80 g unt
80 g iaurt gras
1 lingură praf de copt
20 g zahăr
2 ouă
2 linguri zahăr, pentru uns
Cum se prepară plăcinte cu fructe uscate
Amesteci fructele uscate şi le laşi 2 ore la temperatura camerei. Le pui pe foc, le acoperi şi le laşi 10-12 minute. Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă. Dai deoparte, pui coaja de lămâie şi amesteci.
Pentru aluat, amesteci făina, praful de copt şi zahărul. Pui untul la temperatura camerei, gălbenuşurile şi iaurtul şi omogenizezi. La final trebuie să obţii un aluat elastic. Îl împarţi în jumătate şi întinzi două foi. Decupezi triunghiuri din ele şi pui câte o lingură de umplutură. Le împătureşti şi le aşezi într-o tavă tapetată. Ungi fiecare plăcintă cu albuş şi presari zahăr. Dai tava la cuptor până când se rumenesc plăcintele.