Prăjitură cu aluat de lapte
5 august 2016
Gătește sănătos
Un desert simplu pentru prepararea cătruia nu ai nevoie decât de 50 de minute.
Ingrediente 2 ¼ căni făină 3 linguriţe praf de copt sare ¼ cană unt ¾ cană lapte 2 linguri lapte pentru uns frişcă gem
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt şi sarea într-un vas. Adaugi untul şi omogenizezi bine compoziţia. Torni laptele şi amesteci încet. Formezi o bilă din această compoziţie, o laşi să se odihnească 10 minute, apoi o întinzi pe o suprafaţă plată.
Decupezi nouă forme în ce fel vrei. Le aşezi într-o tavă tapetată şi le ungi cu lapte. Le laşi la copt 10-15 minute, până când cresc suficient de mult şi au căpătat o culoare brun-aurie. Dacă vrei, tai pe jumătate şi serveşti cu frişcă şi gem, după gust.