Prăjitură cu aluat de pesmet
Dacă vrei să-ţi prepari rapid un desert, cu ingrediente pe care sigur le ai în casă, ia în calcul această reţetă de prăjitură cu aluat de pesmet.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat
200 g pesmet de biscuiţi 150 g unt 2 linguri zahăr tos 1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă
4 ouă întregi
2 gălbenuşuri
250 g zahăr
1 ½ linguriţă amidon alimentar
80 g unt topit şi răcit
1 esenţă de vanilie
2 lămâi
Mod de preparare
Amesteci cu mixerul ingredientele pentru blatul de prajitura. Îl întinzi cu ajutorul unei linguri într-o tavă îmbrăcată în hârtie de copt. Razi coaja lămâilor şi storci sucul.
O parte din coajă o presari pe aluatul din pesmet. Baţi ouăle şi gălbenuşurile cu zahărul până se albeşte compoziţia.
Adaugi încet şi progresiv untul topit, vanilia, restul de coajă de lămâie, amidonul şi sucul de lămâie. Torni compoziţia în tavă, peste aluat. Coci prăjitura cu aluat de pesmet timp de 20-25 de minute până tarta devine aurie şi se desprinde puţin de pe marginile tăvii.
Prajitura cu nuca si ciocolata
Prajitura cu nuca si ciocolata
Prajitura cu iaurt si foi de placinta
Prajitura cu iaurt si foi de placinta