Prăjitură cu firimituri şi gem de zmeură
Dulce, aromat şi uşor crocant, ce îţi mai poţi dori de la un desert? Prăjitura cu firimituri şi gem de zmeură este dulcele perfect.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
Pentru aluat
220 g unt
150 g zahăr
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
400 g făină
1 borcan gem de zmeură
Pentru glazură
200 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
lapte
Cum se prepară prăjitura
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.
Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi vanilia şi sarea, adaugi treptata făina şi omogenizezi. La final trebuie să ai un aluat sfărâmicios.
Dai deoparte un sfert din aluat, iar pe restul îl pui în tavă. Întinzi gemul şi pui deasupra restul de aluat sfărâmat. Dai tava la cuptor 35-40 de minute, apoi o laşi la răcorit.
Amesteci zahărul cu esenţa de vanilie şi lapte cât să obţii o pastă, pe care o torni peste prăjitură.