Prăjitură cu fructe din compot şi bezea

16 decembrie 2015   Gătește sănătos

Dacă îţi este dor de fructele de vară te poţi bucura de gustul lor dacă le-ai conservat peste iarnă sub formă de compot. Iată cum se prepară prăjitura cu fructe din compot şi bezea!

De ce ai nevoie pentru prăjitura cu fructe din compot şi bezea

5 ouă

300 g zahăr

250 ml lapte

250 ml ulei

600 g făină

1 plic praf de copt

1 lingură zeamă de lămâie

1 praf de sare

1 lingură esenţă de vanilie

1 borcan compot piersici

1 borcan compot prune

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu fructe din compot şi bezea

Separi albuşurile de gălbenuşuri, freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi laptele, uleiul, esenţa de vanilie, făina şi praful de copt stins cu zeama de lămâie. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor 15 minute. Scoţi tava din cuptor, aşezi din loc în loc piersici şi prune din compot, scurse şi tăiate cubuleţe şi întinzi albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr. Dai prăjitura la cuptor aproximativ 2 ore, la foc potrivit.

Mai multe