Prăjitură cu fructe uscate. Reţetă de post
Sunt de preferat fructele deshidratate, deoarece cele confiate au o concentraţie mare de zahăr, devenind astfel o adevărată bombă calorică. Fructele deshidratate ţi le poţi prepara în casă uscându-le la soare sau ţinându-le în cuptor 24 de ore, la o temperatură mică. Astfel pregătite, nu-şi pierd gustul delicios şi rămân bogate în antioxidanţi. Dacă ţi le cumperi din magazin, citeşte cu atenţie eticheta, pentru că le poţi confunda foarte uşor cu fructele confiate.
Ingrediente
800 g fructe uscate (merişoare, caise, stafide, mere, afine, piersici, prune, ananas, mango) 15 g praf de copt 260 g făină 600 ml suc natural de mere
Mod de preparare
Ţii fructele, tăiate cubuleţe, în suc aproximativ 1 oră. Separat, amesteci făina cu praful de copt şi le încorporezi, în ploaie, în fructe. Coci prăjitura într-o tavă tapetată, la foc mic, până când trece testul cu scobitoarea.