Prăjitură cu fulgi de ovăz şi ciocolată

30 martie 2016   Gătește sănătos

Când ai poftă de o gustare dulce, dar sănătoasă în acelaşi timp, îţi propunem să prepari această prăjitură cu fulgi de ovăz şi ciocolată.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu fulgi de ovăz şi ciocolată

200 g unt, la temperatura camerei

200 g zahăr brun

2 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

400 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

500 g fulgi de ovăz

200 g ciocolată neagră

300 ml frişcă

150 ml lapte

Cum se prepară prăjitură cu fulgi de ovăz şi ciocolată

Mixezi untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, adaugi oul, esenţa de vanilie şi omogenizezi. Separat, amesteci făina, praful de copt şi un praf de sare şi adaugi în crema de unt, iar, la final,  pui fulgii de ovăz.

După ce s-au omogenizat, torni laptele şi amesteci bine. Separat, topeşti ciocolata şi o amesteci cu frişca. Pui jumătate din blat într-o tavă tapetată, torni ciocolata, iar deasupra pui restul de blat. Nivelezi şi dai la cuptor 20-25 de minute.

Mai multe