Prăjitură cu mere

9 octombrie 2015   Gătește sănătos

O prăjitură foarte simplu de preparat pentru un weekend în familie!

Ingrediente

7 mere 500 g iaurt gras 250 g făină 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă oţet 15 ml esenţă de vanilie scorţişoară

Mod de preparare

Cureţi merele, le scoţi codiţa şi căsuţa cu seminte, le tai feliuţe şi le dai deoparte. Într-un vas amesteci uleiul cu zahărul, pui iaurtul şi mixezi până se topeşte zahărul. Adaugi treptat făina şi omogenizezi compoziţia. Pui în vas bicarbonatul de sodiu, stins în oţet, încorporezi esenţa de vanilie. Întinzi hârtie de copt într-o tavă şi torni aluatul, apoi pui merele, presari scorţişoară şi le împingi uşor în aluat. Dai la cuptorul preîncălzit, aproximativ 45 de minute, la foc potrivit. Când s-a rumenit, o laşi să se răcească şi o decorezi cu zahăr pudră.

Mai multe