Prăjitură cu mere şi scorţişoară

25 ianuarie 2018   Gătește sănătos

Un desert fraged cu mere şi scorţişoară când nu ai prin casă alte ingrediente sau fructe exotice.

De ce ai nevoie ca să faci prăjitură cu mere şi scorţişoară:

2 mere mari (curăţate şi tăiate felii subţiri)

110 g zahăr

1 lingură scorţişoară

880 g făină

4 linguri praf de coptr

1/2 lingură sare

120 ml suc de portocale

ulei de măsline

li

Pentru ornare:

Cum prepari prăjitură cu mere şi scorţişoară:Încălzeşte în prealabil cuptorul la 175 grade. Pregăteşte 3 castroane: 1 mare pentru mixer şi 2 medii: unul pentu mere, celalat pentru ingredientele umede. Pentru amestecul de mere: curăţă şi feliază 2 mere mari, pune-le în castronul mediu. Adaugă zahărul şi scorţişoara şi amestecă totul bine. Dă la o parte. Intr-un castron mare combină făina, zahărul, sarea şi praful de copt împreună. În al treilea castron pune ouăle şi bate-le cu o furculiţă până când albuşul şi gălbenuşul s-au combinat. Adaugă uleiul de măsline şi sucul de portocale şi amestecă totul bine. Pentru aluat: combină ingredientele uscate cu cele umede şi amestecă-le bine. Unge o tavă de cuptor cu ulei de măsline. Adaugă jumătate din aluat şi întinde-l uniform în tavă. Adaugă jumătate din amestecul de mere (asigură-te că adaugi jumătate din zeama lăsată de zahăr şi mere). Adaugă restul de aluat deasupra merelor şi peste pune restul de mere şi ce a mai rămas din lichidul amestecului de mere. Coace la foc moderat (175 grade) o oră şi 30 minute sau până când scobitoarea iese curată când o înfigi în prăjitură. Presară zahăr pudră după ce s-a răcit.

Sursa: https://whatsinthepan.com

Mai multe