Prăjitură cu morcovi şi frişcă
Morcovul poate fi mâncat crud sau gătit în diverse moduri. Îi puteţi spori savoarea cu puţin suc de lămâie, câteva mirodenii (de exemplu chimion), usturoi şi pătrunjel. Pentru a beneficia de proprităţile sale ar fi bine să-l mâncăm crud. Dar ce aţi zice de o prăjitură? Şi nu oricare, ci o prăjitură cu morcovi şi frişcă. Nu-i aşa că este o idee bună?
Prăjitură cu morcovi şi frişcă - Ingrediente
Pentru blat 2 morcovi potriviţi 3 linguri nucă măcinată 5 ouă 5 linguri ulei 5 linguri zahăr 1 cană făină 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie
200 g frişcă lichidă
200 g cremă de brânză dulce
1 esenţă de vanilie
100 g zahăr
1 lingură zahăr pudră pentru decor
Prăjitură cu morcovi şi frişcă - Cum se prepară
Se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul, se adaugă morcovii daţi pe răzătoarea mică, nuca măcinată, făina, praful de copt, esenţa de vanilie şi la final se încorporează uşor albuşurile bătute spumă, amestecând de sus în jos până se omogenizează compoziţia. Se toarnă într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace 40-45 de minute, la foc potrivit. Se lasă să se răcească. Se bate frişca, apoi se amestecă cu crema de brânză, zahărul şi esenţa de vanilie. Se taie blatul în două, se umple cu crema de brânză şi se presară cu zahăr pudră pest prăjitura cu morcovi şi frişcă.