Prăjitură cu pere şi ciocolată

1 noiembrie 2017   Gătește sănătos

Zilele s-au micşorat, iar serile au devenit mai răcoroase. E vremea perfectă pentru a savura prăjituri gustoase, preparate din fructele toamnei, alături de o cană cu ceai.

Ingrediente

Pentru blat 250 g unt 100 g făină 150 g zahăr pudră 5 ouă 100 ml lapte 1/2 linguriţă praf de copt 1 fiolă esenţă de vanilie 5 linguri bucăţele de ciocolată

2 ouă

200 g ciocolată

50 g zahăr

200 ml frişcă

4 pere

Mod de preparare

Mixezi făina cu ouăle, zahărul pudră, laptele şi untul până se omogenizează toate ingredientele. Adaugi praful de copt şi esenţa de vanilie şi amesteci. La final, pui bucăţelele de ciocolată. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul bine încins 45-50 de minute. Pentru spuma de ciocolată, separi albuşurile de găl­be­nuşuri. Mixezi albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile cu restul. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o amesteci cu gălbenuşurile. La final, adaugi spuma de albuşuri şi frişca bătută, în prealabil. Dai crema la frigider 30 de minute. Tai perele, le cureţi de seminţe şi cotor, le feliezi şi le pui peste blatul răcit. Acoperi prăjitura cu crema de ciocolată şi o dai la frigider 3 ore înainte să o serveşti.

Mai multe