Prăjitura cuib de viespe cu nucă
Lângă această prăjitură cuib de viespe cu nucă se cere să ai şi o ceaşcă de ceai aromat sau o cafea fierbinte.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cuib de viespe cu nucă
Pentru aluat
½ cub drojdie
50 ml apă
4 linguri unt
100 g zahăr
50 ml lapte
3 gălbenuşuri
450 g făină
Pentru umplutură
100 g unt
100 g zahăr
150 g nucă măcinată
1 lingură miere
1 gălbenuş, pentru uns
Cum se prepară prăjitura cuib de viespe cu nucă
Amesteci drojdia cu o lingură de lapte, una de zahăr şi două de făină şi laşi maiaua să crească. Pui maiaua peste făina cernută, adaugi apa călduţă, lapte cald, în care ai dizolvat restul de zahăr, untul şi gălbenuşurile. După ce obţii un aluat omogen şi maleabil, îl acoperi şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul.
Pentru cremă, freci untul cu zahărul până se dizolvă, adaugi nuca şi mierea. Întinzi o foaie, pui umplutura şi rulezi strâns. Tai bucăţi de 3-4 cm grosime, pe care le aşezi în tava cu hârtie de copt, cu umplutura în sus. Le ungi cu gălbenuş şi le dai la cuptor, până se rumenesc.