Prăjitura cuib de viespe cu nucă

14 martie 2016   Gătește sănătos

Lângă această prăjitură cuib de viespe cu nucă se cere să ai şi o ceaşcă de ceai aromat sau o cafea fierbinte.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cuib de viespe cu nucă

Pentru aluat

½ cub drojdie

50 ml apă

4 linguri unt

100 g zahăr

50 ml lapte

3 gălbenuşuri

450 g făină

Pentru umplutură

100 g unt

100 g zahăr

150 g nucă măcinată

1 lingură miere

1 gălbenuş, pentru uns

Cum se prepară prăjitura cuib de viespe cu nucă

Amesteci drojdia cu o lingură de lapte, una de zahăr şi două de făină şi laşi maiaua să crească. Pui maiaua peste făina cernută, adaugi apa călduţă, lapte cald, în care ai dizolvat restul de zahăr, untul şi gălbenuşurile. După ce obţii un aluat omogen şi maleabil, îl acoperi şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul.

Pentru cremă, freci untul cu zahărul până se dizolvă, adaugi nuca şi mierea. Întinzi o foaie, pui umplutura şi rulezi strâns. Tai bucăţi de 3-4 cm grosime, pe care le aşezi în tava cu hârtie de copt, cu umplutura în sus. Le ungi cu gălbenuş şi le dai la cuptor, până se rumenesc.

Mai multe