Prăjitură de lămâie în patru straturi
Această prăjitură este un desert uşor, cremos şi răcoritor – perfect pentru zilele lungi de vară sau primăvară. Cele patru straturi ale prăjiturii îi oferă desertului o doză consistentă de dulceaţă, iar tu te vei convinge încă de la primele linguriţe că este un preparat delicios.
Ingrediente (12 porţii) 250 g făină 230 g unt moale, la temperatura camerei 50 g nuci pecan mărunţite 50 g zahăr 450 g cremă de brânză, moale, la temperatura camerei 200 g zahăr 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors 2 pachete de budinca de lămâie (amestec uscat, instant) 360 ml lapte 480 ml frişcă bătută
Încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol mediu, amesteci făina, untul moale, nucile pecan, 1 sfert de cană de zahăr până se omogenizează. Pui compoziţia şi o presezi bine într-o tavă de copt. O dai la cuptor 20-25 de minute, până când blatul se rumeneşte şi capătă o culoare maro-aurie. Îl laşi să se răcească.
Cu ajutorul unui mixer electric, baţi crema de brânză, zahărul şi sucul de lămâie până se omogenizează. Întinzi această cremă peste aluatul preparat anterior, după ce s-a răcit.
Într-un bol mediu, baţi cu un tel amestecul de budincă şi laptele până când se îngroaşă puţin, timp de 3-5 minute. Torni peste stratul de cremă de brânză. Dai la frigider până se fixează şi se întăreşte, aproximativ 1 oră.
Pe deasupra prăjiturii, pui un strat de frişcă. Apoi tai prăjitura cu lămâie în mai multe bucăţi în formă de pătrat.
Reţine: dacă vrei să obţii felii perfecte din prăjitura cu lămâie, trebuie să o îngheţi parţial. Desertul se va decongela destul de repede.
Sursa: spicysouthernkitchen.com