Prăjitura economică cu mere

6 ianuarie 2015   Gătește sănătos

Prăjitura economică cu mere este o prăjitură foarte simplă, delicioasă şi preferată de întreaga familie. Toţi o laudă, mai ales că ingredientul de bază, merele, este foarte sănătos şi gustos. Este la fel de bună fie că o preferaţi de dulce, fie că vreţi să faceţi ceva gustos de post.

Ingrediente pentru prăjitură economică cu mere:

  • Făină albă calitate superioară – 150 gr (adică un pahar obişnuit)
  • Mere (de preferat ionatan) – 4 buc mai mari
  • Zahăr – 200 gr
  • Ouă – 3 buc
  • Unt – 10 gr
  • Pesmet – 20 gr
  • Praf de copt – un pliculeţ

Mod de preparare a reţetei de prăjitură economică cu mere:

După ce aţi pregătit toate ingredientele şi le-aţi pus pe masă, spălaţi merele şi pregătiţi o formă pentru copt din sticlă sau teflon sau ce altceva aveţi. Forma se unge cu untul, care nu trebuie să fie topit înainte, apoi presăraţi pesmetul pe fundul şi pereţii formei. Acum curăţaţi merele de coajă şi tăiaţi-le în cuburi nici prea mici, dar nici foarte mari. După aranjaţi uniform merele tăiate în formă. Separat, într-un bol bateţi bine ouăle şi adăugaţi tot zahărul încet să se facă o spumă compactă. Ca să vă fie mai uşor puteţi folosi mixerul.

Într-un pahar sau bol amestecaţi făina cu pliculeţul de praf de copt, apoi turnaţi în ploaie peste ouăle spumă încet, fără să folosiţi mixerul, ci o lingura de lemn. Aluatul se toarnă peste mere, chiar dacă se mai văd merele, nu vă faceţi probleme, aluatul creşte frumos. Tava se pune la cuptor încins să se rumenească bine, cam 20 minute, la 180 grade. Prăjitura economică cu mere nu este gata încă. Trebuie să o lăsaţi să se răcească, o tăiaţi felii şi o presăraţi cu zahăr pudră vanilat ca să fie mai gustoasă.

Este o prăjitură economică deoarece nu aveţi nevoie de prea multe ingrediente, se coace repede şi oricând o puteţi transforma într-o gustare de post. Pentru aceasta folosiţi apă minerală în loc de ouă, puneţi încă 50 g de făină şi în loc de unt, puneţi ulei. Veţi avea o prăjitură crocantă şi bună la orice oră, pentru că este o gustare uşoară. Poftă bună!

Mai multe