Prăjitură răsturnată cu mere şi cocos

13 decembrie 2017   Gătește sănătos

Prăjiturile cu mere sunt preferatele mele. Fie că este vorba de o plăcintă, ştrudele sau checuri, merele pot fi adăugate în aproape orice desert. Iar dacă adaugi nucă de cocos, prăjitura ta cu mere va fi şi mai aromată.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu mere

Pentru mere

65 g zahăr

¼ linguriţă scorţişoară

2 mere

Pentru blat

210 g făină

35 g fulgi de cocos

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

150 g zahăr

120 g unt moale

2 ouă

80 g iaurt

80 ml lapte

1 linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară prăjitura răsturnată cu mere şi cocos

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă. Combini zahărul cu scorţişoara, le aşezi într-un strat în tavă şi pui peste ele felii de mere curăţate.

Combini făina cu nuca de cocos, praful de copt, sarea. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, vanilia, laptele şi iaurtul. După ce s-au încorporat, adaugi făina şi omogenizezi. Torni compoziţia peste mere şi ţii prăjitura la cuptor până când trece testul scobitorii. O laşi la răcorit şi o răstorni pe un platou.

Sursa http://technicolorkitcheninenglish.blogspot.ro/

http://technicolorkitcheninenglish.blogspot.ro/

Mai multe