Prăjiturele cu fasole neagră

9 ianuarie 2014   Gătește sănătos

Un desert rapid şi delicios.

Ingrediente:

3 căni de fasole neagră o lingură de chimion pisat o jumătate de linguriţă de pudră de chilli o jumătate de linguriţă de sare coriandru proaspăt tocat 2 linguri de ulei vegetal o jumătate de cană de iaurt o lingură de lapte un praf de ardei iute

Mod de preparare:

Puneţi fasolea neagră într-un oală cu apă. Lăsaţi la fiert o oră. Amestecaţi apoi fasolea într-un blender, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi chimionul, pudra de chilli, sarea şi coriandrul. Amestecaţi din nou. Din acest amestec, formaţi biluţe, folosind câte 3 linguri de compoziţie pentru fiecare prăjitură. Încingeţi uleiul într-o tigaie de teflon şi lăsaţi prăjiturile pe foc câte 3 minute pe fiecare parte. Într-un castron, amestecaţi praful de ardei iute cu iaurtul. Presăraţi-l peste prăjituri. Opţional, se pot orna cu bucăţele de roşii.

Foto: thetastyfork.com

Mai multe