Prăjiturele cu lămâie
Cei care preferă deserturile dulci acrişoare, cu siguranţă vor adora aceste prăjiturele cu lămâie.
De ce ai nevoie pentru prăjiturele cu lămâie
115 g cremă de brânză degresată
110 g zahăr
120 ml iaurt
2 linguri coajă de lămâie
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguriţe esenţă de vanilie
2 ouă
125 g făină
1 lingură amidon
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
Pentru glazură
50 g zahăr pudră
2 linguri zeamă de lămâie
Cum se prepară prăjiturele cu lămâie
Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt în forme. Mixezi crema de brânză cu zahărul, până se omogenizează, după care adaugi iaurtul, coaja şi zeama de lămâie şi esenţa de vanilie. La final adaugi ouăle, unul câte unul. Încorporezi făina, sarea, amidonul şi praful de copt. Torni compoziţia în forme, pe care le dai la cuptor, până ce prăjiturele sunt aurii. Le laşi la răcorit.
Pentru glazură, amesteci zahărul cu zeama de lămâie, până capătă consistenţa unei paste, cu care ornezi prăjiturelele.
Sursa foto: http://breakfastdramaqueen.com