Pricomigdale glazurate

6 aprilie 2015   Gătește sănătos

O gustare la ceai sau la cafeaua de dimineaţă, aceste pricomigdale glazurate sunt cu adevărate potrivite.

Ingrediente

150 g miez de nucă 100 g făină 4 albuşuri 250 g zahăr pudră 1 praf de copt 1 praf de sare 2 linguri ulei 1 linguriţă esenţă de migdale 1 linguriţă zeamă de lămâie 200 g ciocolată de menaj

Cum se prepară

Se cern, într-un castron mare, făina, praful de copt şi sarea. Separat, se mixează spumă tare albuşurile, adăugând treptat zeama de lămâie şi zahărul pudră. Se adaugă esenţa de migdale, nuca măcinată şi făina, amestecând uşor cu o spatulă, apoi se pun grămăjoare, distanţate una de alta, pe o tavă tapetată cu hârtie specială de copt. Se introduc la cuptor pentru circa 25-30 de minute, după care se lasă să se răcească. Se lipesc două câte două, cu ciocolată de menaj topită în două linguri de ulei şi răcită puţin, şi se decorează

deasupra cu ajutorul unui vârf de cuţit înmuiat în ciocolată topită.

Mai multe