Pui umplut cu legume la cuptor
Carnea de pui este o variantă la care apelezi de multe ori. Însă pentru un plus de gust, încearcă această reţetă de pui umplut cu legume, dat la cuptor. La exterior, este crocant, iar la interior, carnea este moale. Tocmai de aceea, te vei convinge că această reţetă este pur şi simplu perfectă.
Pui umplut cu legume la cuptor - Ingrediente
1 pui întreg (curăţat de măruntaie) 400 g cartofi 400 g morcovi 2 cepe 1 căţel de usturoi 2 crenguţe rozmarin 2 crenguţe cimbru 1 linguriţă boia 30 ml ulei de măsline sare piper ulei de măsline, pentru marinat carnea
Pui umplut cu legume la cuptor - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Tai cartofii şi morcovii cubuleţe cam de 1 cm şi toci ceapa. Într-un bol mare, pui toate legumele tăiate cubuleţe şi torni ulei de măsline, după gust. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le laşi la marinat.
Toci fin usturoiul, rozmarinul şi cimbrul. Combini într-un bol mic verdeaţa tocată cu boiaua dulce, uleiul de măsline, sare şi piper, după gust, pentru a face marinata. Cu o pensulă de bucătărie, ungi puiul întreg cu marinata, atât în interior, cât şi la exterior. Umpli puiul cu legumele marinate anterior, apoi îl aşezi într-un vas termorezistent.
Aşezi legumele care ţi-au rămas în jurul puiului, în aceeaşi tavă. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptorul încins aproximativ 40-50 de minute. După acest interval, dai folia la o parte şi mai laşi puiul în cuptor, la 170 de grade Celsius, aproximativ 30 de minute.
Sursa + foto: kitchenstories.io