Pulpă de vițel cu legume la cuptor
Carnea de vită contine fier care se absoarbe foarte bine în organism, aşa că este indicat sa o incluzi în alimentaţia ta, din când în când.
Ingrediente pentru pulpă de vițel cu legume la cuptor
700 g pulpă de vițel
400 ml vin roșu demidulce
2 frunze de țelină cu tot cu tulpină
6 căței usturoi
2 morcovi
ulei
coriandru
cimbru
sare
piper
pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare pulpă de vițel cu legume la cuptor
Speli bine carnea, o cureți de pielițe, o ștergi cu un
șervet de bucătărie și o tai cuburi mari.
Pui carnea într-un bol mai mare, o amesteci cu mirodeniile și cu puțin ulei și
o așezi într-o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu sau hârtie de copt.
Adaugi în tavă vinul și cățeii de usturoi și sigilezi tava cu folie de
aluminiu.
Dai la cuptor o oră, după care îndepărtezi puțin folia și o amesteci
astfel încât să fie pătrunsă bine. Resigilezi cu folia și mai dai la cuptor o
oră.
Scoți tava, îndepărtezi folia de aliminiu și adaugi țelina tocată și morcovul
tăiat și mai dai la cuptor încă 30 de minute. Ornezi în farfurie cu pătrunjel
proaspăt și poți servi cu cartofi la cuptor sau cu piure de cartof.