Ratatouille cu năut
În zilele de post, ghiveciul sau ratatouille cu mai multe legume este o alegere uşoară şi sănătoasă.
De ce ai nevoie ca să faci ratatouille cu năut:
- 2 conserve de 400 g roşii în bulion
- 2 conserve x 400 g năut, scurse
- 1 1/2 linguri ulei
- 1 lingură usturoi tocat
- sare
- 220 g ceapă roşie tocată
- 220 g ardei gras roşu tocat
- 1 zucchini mare, tăiat cuburi de 2,5 cm
- 1 dovlecel mare, tăiat cuburi de 2,5 cm
- 1 vânătă mică, curăţată şi tăiată în bucăţi de 2,5 cm
- 1 lingură oţet din vin
- 1/2 linguriţă boia
- 1/2 linguriţă piper negru
- 2 linguri frunze verzi de busuioc (opţional)
- ulei de măsline
Cum prepari ratatouille cu năut:
Strecori 1 conservă de roşii, păstrând 1/2 cană de suc. Strecori şi cealaltă conservă de roşii, dai deoparte sucul. Combini roşiile, sucul de roşii păstrat şi năutul într-un castron.
Încălzeşti 1 lingură de ulei într-o cratiţă la foc mediu-mare. Adaugi usturoiul, salt, după gust şi următoarele 5 ingredientele şi le căleşti 7-8 minute sau până se înmoaie uşor. Adaugi amestecul de roşii, sarezi, după gust, acoperi şi laşi să fiarbă 5 minute.
Ridici capacul, adaugi oţetul, boiaua şi piperul. Mai fierbi 5 minute sau până când amestecul de legume s-a îngroşat uşor. Când serveşti, stropeşti cu puţin ulei de măsline şi presari, dacă vrei, frunze de busuioc.