Ravioli cu brânză şi mărar

19 ianuarie 2015   Gătește sănătos

Deşi la prima vedere ţi se va părea că această reţetă îţi va lua mult timp să o prepari, lucrurile nu stau chiar asa, iar gustul său este unic.

Ai nevoie de

Pentru aluat

180 g făină

2 ouă

½ lingură sare

Pentru umplutură

350 g cartofi

1 mână mărar tocat

3 căţei de usturoi

100 g brânză de capră

1 praf de sare

Amestecă şi frământă toate ingredientele pentru aluat, până obţii o cocă maleabilă. Înveleşte-o într-o folie alimentară şi dă-o la frigider pentru cel puţin o oră.

Curăţă cartofii şi fierbe-i în apă cu sare. Scurge-i şi lasă-i să se răcească, după care zdrobeşte-i cu o furculiţă. Combină-i cu usturoiul pisat, brânza de capră, mărarul şi un praf de sare.

Întinde foaia şi decupeaz-o în pătrate de aproximativ 7-8 centimetri. Pune o lingură de umplutură şi deasupra aşază un ravioli simplu. Apasă bine cu degetele capetele până se lipesc. Pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugă ravioli. Fierbe-i 7-8 minute, după care pune-i la scurs.

Dacă vrei, în loc să-i fierbi îi poţi prăji în unt, până se rumenesc.

Sursa foto http://collectingmemoriess.blogspot.ro

http://collectingmemoriess.blogspot.ro

Mai multe