Reţetă light: pui cu parmezan la cuptor
Puiul cu parmezan la cuptor este una dintre acele reţete pe care orice femeie ar trebui să ştie să o prepare. Este vorba despre o mâncare simplă şi rapidă. Aşa că astăzi ne-am propus să îţi prezentăm o variantă light a acestui preparat, dacă vrei să consumi mai puţine grăsimi şi să ai grijă de sănătatea ta.
Ingrediente (4 porţii)
4 linguri făină 4 linguri parmezan ras ½ linguriţă piper măcinat 2 linguri paprika 2-3 albuşuri, bătute 4 fileuri de piept de pui (aproximativ 120 g fiecare) ulei, pentru uns
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Ungi o tavă de copt nu foarte adâncă cu ulei. Combini făina, parmezanul ras, piperul şi paprika într-un vas mic. Într-un bol separat, baţi albuşurile. Dai pieptul de pui prin albuş, apoi îl dai prin amestecul de făină şi parmezan.
Aşezi bucăţile de carne în tavă şi o dai la cuptorul încins 45 de minute sau 1 oră, fără să le acoperi. Timpul de coacere depinde de grosimea fileurilor. Carnea este făcută atunci când crusta este rumenită frumos şi trece testul cu furculiţa. O înţepi şi vezi dacă mai este roz şi dacă este crudă sau nu.
Sursa + foto: http://1krecipes.com
FOTO Pui la cuptor cu parmezan