Reţetă light: pui cu parmezan la cuptor

3 noiembrie 2016   Gătește sănătos

Puiul cu parmezan la cuptor este una dintre acele reţete pe care orice femeie ar trebui să ştie să o prepare. Este vorba despre o mâncare simplă şi rapidă. Aşa că astăzi ne-am propus să îţi prezentăm o variantă light a acestui preparat, dacă vrei să consumi mai puţine grăsimi şi să ai grijă de sănătatea ta.

Ingrediente (4 porţii)

4 linguri făină 4 linguri parmezan ras ½ linguriţă piper măcinat 2 linguri paprika 2-3 albuşuri, bătute 4 fileuri de piept de pui (aproximativ 120 g fiecare) ulei, pentru uns

parmezan

pui

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Ungi o tavă de copt nu foarte adâncă cu ulei. Combini făina, parmezanul ras, piperul şi paprika într-un vas mic. Într-un bol separat, baţi albuşurile. Dai pieptul de pui prin albuş, apoi îl dai prin amestecul de făină şi parmezan.

Aşezi bucăţile de carne în tavă şi o dai la cuptorul încins 45 de minute sau 1 oră, fără să le acoperi. Timpul de coacere depinde de grosimea fileurilor. Carnea este făcută atunci când crusta este rumenită frumos şi trece testul cu furculiţa. O înţepi şi vezi dacă mai este roz şi dacă este crudă sau nu.

Sursa + foto: http://1krecipes.com

http://1krecipes.com

Pui cu parmezan şi quinoa

Pui cu parmezan şi quinoa

FOTO Pui la cuptor cu parmezan

FOTO Pui la cuptor cu parmezan

Pui cu parmezan la cuptor

Pui cu parmezan la cuptor

Mai multe