Reţeta perfectă de ciorbă oltenească de praz
30 martie 2015
Gătește sănătos
Ciorba oltenească de praz îţi va umple bucătăria de arome şi-i va îndemna pe toţi cei dragi să mai ceară o porţie.
De ce ai nevoie pentru ciorba oltenească de praz
3-4 fire de praz 1 ceapă medie 2-3 morcovi 1 l borş 2 l apă 1 legătură de pătrunjel sare ulei
Cum se prepară ciorba oltenească de praz
Cureţi legumele. Mărunţeşti ceapa, tai morcovii pe lungime (bastonaşe) şi prazul în rondele medii. Pui la fiert apa, împreună cu morcovii şi prazul. Ceapa o căleşti separat, în puţin ulei, şi o adaugi ulterior în oală. Potriveşti de sare şi laşi la foc mediu, 40-45 minute. Fierbi separat borşul şi îl torni în oală, mai laşi câteva clocote şi stingi focul. Presari pătrunjelul tăiat fin şi serveşti.