Reţetă rustică de piure de cartofi cu pătrunjel şi brânză

29 iunie 2015   Gătește sănătos

În afară de clasicii cartofi fierţi sau prăjiţi, există o mulţime de mâncăruri care se pot prepara din acest aliment, cu rezultate...savuroase. Această reţetă ţărănească de piure de cartofi cu pătrunjel şi brânză este propunerea noastră de azi. Poţi adăuga ce vrei în cartofii pasaţi: măsline, ardei, smântână.

Reţetă ţărănească de piure de cartofi cu pătrunjel şi brânză - Ingrediente

1 kg cartofi

2 căţei de usturoi

1 legătură pătrunjel 

1 legătură ceapă verde

150 g unt

200 ml lapte integral

sare

300 g telemea de oi

piper

Reţetă ţărănească de piure de cartofi cu pătrunjel şi brânză - Mod de preparare

Cureţi ceapa verde şi usturoiul, le tai mărunt şi le căleşti cu puţin unt până se înmoaie şi devin aurii. Le laşi deoparte până când este gata piureul de cartofi. Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi strecori. Îi zdrobeşti cu presa de piure, îi amesteci cu unt şi diluezi cu lapte. Adaugi ceapa, usturoiul, brânză rasă, sare, piper şi pătrunjelul tocat mărunt. Amesteci uşor şi serveşti piureul de cartofi cu pătrunjel şi brânză, cald decorat cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock

Mai multe