Rondele de somon cu sos de iaurt

17 august 2018   Gătește sănătos

O reţetă foarte simplă, sănătoasă şi cu un gust minunat. Îi puteţi impresiona pe cei din jur într-un timp foarte scurt – doar 20 de minute petrecute în bucătărie.

Ingrediente 4 rondele somon zeamă de lămâie, după gust 5 căţei usturoi 2-3 linguri ulei sare piper 4 ardei graşi 1 legătură ceapă verde Pentru sos 200 g iaurt cremos 3 căţei usturoi sare, după gust ½ legătură mărar zeama de la ½ lămâie

Speli peştele, îl usuci şi îl laşi deoparte. Tai ardeii, spălaţi şi curăţaţi, bastonaşe, usturoiul şi ceapa verde le faci rondele. Le amesteci cu uleiul, sare, piper şi zeamă de lămâie, după gust, apoi le răstorni într-o tavă. Aşezi peste ardei rondelele de peşte. Dai tava la cuptorul încins 15-20 de minute.

Între timp, prepari sosul. Pisezi usturoiul şi îl amesteci cu iaurtul. Adaugi zeama de lămâie, sare şi omogenizezi ingredientele. Tai fin mărarul şi îl încorporezi în sos. Serveşti somonul alături de ardei şi stropit cu sos.

Mai multe