Ruladă cu pate de ton
Dacă îţi place peştele şi în special tonul, încearcă o ruladă delicioasă, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
Pentru blat
60 g unt
500 ml lapte
150 g făină
30 g parmezan
4 ouă
½ avocado, opţional
sare şi piper
Pentru pate
200 g cremă de brânză
150 g pate de ton
100 g pate de ton cu măsline
felii de avocado, pentru decor
Mod de preparare
Într-o oală, pui laptele şi untul la fiert. Când dau în clocot, adaugi făina în ploaie şi amesteci la foc mic, până obţii o compoziţie omogenă şi aluatul începe să se desprindă de vas. Iei de pe foc şi laşi la răcit 2-3 minute. Încorporezi ouăle pe rând, parmezanul ras şi avocado, dacă vrei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de 20 de minute.
Pentru umplutură, amesteci cele două sortimente de pate cu crema de brânză. Scoţi blatul, îl laşi la răcit, apoi îl ungi cu amestecul obţinut. Rulezi, împachetezi în folie alimentară şi dai la rece pentru cel puţin 6 ore. Decorezi cu felii de avocado.
Sursa http://www.kraftrecipes.com