Ruladă de spanac cu roşii

29 aprilie 2015   Gătește sănătos

Primim semnale de la voi că sunteţi interesaţi de cât mai multe şi diverse reţete cu spanac. Aşa că venim cu o propunere nouă, care poate însoţi firesc, o bucată de carne pe grătarul de 1 Mai: ruladă de spanac cu roşii.

Ruladă de spanac cu roşii - Ingrediente

Pentru foaie 5 ouă 5 linguri smântână 5 linguri făină 500 g spanac sare piper

150 g brânză de vaci

200 g brânză telemea

200 g caşcaval ras

3 linguri smântână

1-2 legături mărar

4 roşii

piper

Ruladă de spanac cu roşii - Mod de preparare

Decongelezi din timp spanacul sau, dacă foloseşti unul proaspăt, îl opăreşti 2-3 minute, îl scurgi bine de apă şi îl mărunţeşti la blender. Dacă mai este nevoie, îl strângi într-un tifon, ca să se scurgă toată apa. Amesteci gălbenuşurile cu smântâna şi făina, adaugi apoi spanacul, puţină sare, piper şi omogenizezi. Baţi spumă albuşurile şi le încorporezi, pe rând, în amestecul de spanac. Întinzi o foaie de copt într-o tavă de aragaz, întinzi uniform compoziţia, nivelezi şi dai la cuptor. Laşi 10-12 minute, apoi o scoţi şi o rulezi aşa fierbinte, cu tot cu foaia de copt. O laşi strânsă bine până se răcoreşte (10-20 de minute).

Între timp, prepari umplutura din smântână, brânză de vaci, telemea, jumătate din cantitatea de caşcaval ras şi piper. Amesteci bine până obţii o consistenţă cremoasă, apoi adaugi mărarul tocat şi roşiile mărunţite şi scurse bine de zeamă. Rulezi foaia, călduţă încă, şi o ungi, pe toată suprafaţa, cu umplutura de brânză. O rulezi cât mai strâns în folie de plastic şi o ţii la frigider minimum 60 de minute. La servire, scoţi rulada de spanac cu roşii din folia de plastic, presari restul de caşcaval ras şi o feliezi.

Mai multe