Salată caldă de legume cu rozmarin
22 martie 2017
Gătește sănătos
Mâncărurile cu legume proaspete sunt recomandate în orice anotimp, dar în special primăvara, când avem nevoie de vitamine după lunile lungi de iarnă.
De ce ai nevoie pentru salată caldă
3 morcovi
4 căţei de usturoi
1 ceapă
1 dovlecel
2-3 cartofi
oregano
rozmarin
sare
2 linguri ulei de floarea sorelui
2-3 linguri ulei de măsline
Cum se prepară salata caldă de legume
Toci legumele în bucăţi de mărime potrivită şi le căleşti în uleiul de floarea-soarelui, vasul fiind acoperit, până când se înmoaie. Adaugi usturoiul pisat, sare, piper şi oregano, rozmarin după gust. Mai laşi pe foc 2-3 minute, apoi dai deoparte.
Laşi salata să se răcorească puţin înainte să torni în ea uleiul de măsline.