Salată cu brânză şi sos de usturoi
Pentru zilele de primăvară şi vară această salată cu brânză şi sos de usturoi este mai mult decât binevenită. Evident că poţi înlocui mozarella cu orice tip de brânză îţi place, dar ai grijă să pui sare în salată numai în momentul servirii.
Salată cu brânză şi sos de usturoi - Ingrediente
1 salată medie 3 roşii 5 bucăţi de mozzarella 2 linguri ulei de măsline sare
1 cană de oţet balsamic
1 căţel de usturoi
Salată cu brânză şi sos de usturoi - Mod de preparare
Se face întâi sosul: oţetul balsamic se pune într-un vas, se adaugă usturoiul presat şi se lasă să fiarbă până ce oţetul scade la un sfert din cantitatea iniţială. Se ia de pe
foc şi se lasă să se răcească. Se spală salata şi se rupe bucăţi mici, roşiile se taie în şase şi se pun toate într-un castron de salată împreună cu mozzarella. Se pune uleiul şi se aduce la masă alături de sos, pe care şi-l va pune fiecare.