Salată cu brânză şi sos de usturoi

20 mai 2015   Gătește sănătos

Pentru zilele de primăvară şi vară această salată cu brânză şi sos de usturoi este mai mult decât binevenită. Evident că poţi înlocui mozarella cu orice tip de brânză îţi place, dar ai grijă să pui sare în salată numai în momentul servirii.

Salată cu brânză şi sos de usturoi - Ingrediente

1 salată medie 3 roşii 5 bucăţi de mozzarella 2 linguri ulei de măsline sare

1 cană de oţet balsamic

1 căţel de usturoi

Salată cu brânză şi sos de usturoi - Mod de preparare

Se face întâi sosul: oţetul balsamic se pune într-un vas, se adaugă usturoiul presat şi se lasă să fiarbă până ce oţetul scade la un sfert din cantitatea iniţială. Se ia de pe

foc şi se lasă să se răcească. Se spală salata şi se rupe bucăţi mici, roşiile se taie în şase şi se pun toate într-un castron de salată împreună cu mozzarella. Se pune uleiul şi se aduce la masă alături de sos, pe care şi-l va pune fiecare.

Mai multe