Salată cu creveți și rucola
Aceste bunătăţi sunt un adevărat răsfăţ culinar.
Ingrediente
300 g salată rucola
1 avocado
200 g creveți decorticați
1 lingură ulei
1 lingură unt
5 căței de usturoi
1-2 linguri zeamă de lămâie
Pentru dressing
1 lingură oțet balsamic
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Speli sub jet de apă salata și o pui într-un bol. Cureți avocadoul, îl tai feliuțe, îl stropești cu zeamă de lămâie ca să nu oxideze și îl pui peste salată.
Cureți usturoiul și îl tai mărunt. Torni uleiul într-o tigaie, amesteci și adaugi untul, după ce s-a topit, pui usturoiul, amesteci și adaugi creveții. Presari sare și piper, după gust, lași câteva minute, torni zeamă de lămâie, după gust, amesteci, mai ții câteva minute și dai de pe foc.
Combini uleiul cu oțetul balsamic și omogenizezi.
Răstorni creveții peste salata din bol, guști și, dacă mai trebuie, adaugi sare și piper, torni dressingul.