Salată cu grâu încolţit
Pentru că ai nevoie de încolţit la această reţetă, te vom învăţa cum să procedezi. Ai nevoie de 500 g grâu şi o farfurie mare. Speli bine grâul şi-l pui pe farfurie cu puţină apă. După o zi, îi schimbi apa şi-l pui într-un loc ferit de lumină şi de frig, la o temperatură de 20-25 de grade Celsius. Îl laşi aici 2-3 zile, însă nu uita să schimbi apa zilnic. După ce l-ai mutat din nou la lumină, grâul începe să germineze. E recomandat să fie consumat după ce atinge 2 mm în înălţime şi maximum 1 cm . Altefl, îşi pierde din vitamine şi din minerale, devenind chiar toxic.
Ingrediente (2 porţii)
100 g orez
200 g şuncă sau jambon
2 roşii
1 andivă
150 g spanac
2 linguri grâu încolţit
ulei de măsline
2 fire ceapă verde
sare
mărar
Mod de preparare:
Speli bine boabele de grâu cu apă rece. Apoi le pui într-un vas şi le acoperi cu puţină apă. Ţii vasul acoperit cu hârtie, într-un loc cald. După 24 de ore, speli de câteva ori grâul încolţit (colţişori de 1 mm) şi îl poţi consuma.
Speli orezul şi îl fierbi la foc mic în apă cu puţină sare. Tai roşiile felii, jambonul cubuleţe, adaugi andiva, spanacul, ceapa tăiată rondele, orezul fiert şi clătit cu apă rece, grâul încolţit. Asezonezi compoziţia cu ulei şi, dacă vrei să fie picantă, cu un ardei iute tăiat rondele. Decorezi cu mărar.