Salată cu spanac şi piept de pui

1 martie 2016   Gătește sănătos

O cină desăvârşită! Uşoară şi gustoasă!

Ingrediente (4 porţii)

2 piepţi de pui 450 g spanac proaspăt 250 g salată creaţă roşie (poate fi înlocuită cu salată verde) 2 mere potrivite o felie de dovleac 60 g stafide 150 g nuci ulei sare 50 g rucola 2 roşii 5-6 păstăi de fasole verde

6 linguri ulei de măsline

zeama de la o lămâie

sare

piper

Cum se prepară

Pentru salată, speli spanacul, rucola şi salata şi le scurgi bine într-o sită. Speli pieptul de pui, îl tai fâşii şi-l usuci, apoi încingi ulei într-o tigaie şi-l prăjeşti uşor pe ambele părţi. Scoţi carnea din tigaie pe o farfurie, dai cu sare şi laşi la răcit.

Tai frunzele mai mari de spanac şi cele de salată, merele şi dovleacul tăiate cubuleţe, pieptul de pui fâşii mai mici şi frunzele de rucola, apoi le pui într-un bol mare. Amesteci bine ingredientele şi adaugi stafidele, nucile, roşiile şi fasolea verde.

Pentru dressing, amesteci uleiul de măsline cu zeama de lămâie, adaugi sare şi piper după gust, şi baţi bine. Torni dressingul peste salată în momentul servirii.

Mai multe