Salată de ardei cu mozzarella

5 februarie 2016   Gătește sănătos

Cu gustul ei proaspăt şi delicat de lapte, mozzarella are o istorie veche şi o origine incertă. istoria acestei brânze este strâns legată de aducerea bivolilor de apă în regiunea Campania din sudul Italiei. Unii spun că ar fi ajuns aici în secolul al VI-lea, iar alţii că ar fi fost aduşi de Hannibal între 247-183 î.H. Brusc, producţia a crescut şi locuitorii din zonă s-au văzut cu o cantiatte de lapte neutilizată. Astfel, a fost creată, în secolul al XII-lea, prin procesarea laptelui, specialitatea de brânză numită mozzarella.

Ingrediente (2 porţii)

3 roşii 2 ardei graşi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet sare piper 100 g măsline verzi, fără sâmburi 200 g mozzarella 2 căţei usturoi cimbru busuioc boia

Mod de preparare

Speli bine roşiile şi ardeii. Tai legumele în bucăţi potrivite şi le pui în bolul pentru salată. Separat, pregăteşti un sos din ulei, oţet, sare şi piper, după gust, pe care-l adaugi în salată. Pui şi măslinele şi amesteci. La final, tai în felii mozzarella, feliezi fin căţeii de usturoi şi le pui peste salată. Presari cimbru, boia şi busuioc uscat sau proaspăt, după preferinţă. Poţi să serveşti salata cu pâine prăjită.

Mai multe