Salată de ardei şi vinete coapte
Pentru zilele călduroase de vară, această salată aperitiv este perfectă!
Ingrediente
2 vinete medii 1 ardei gras roşu ¼ cană ulei vegetal 1 lingură tahini 1 lingură suc proaspăt de lămâie 1 ceapă tocată mărunt sare şi piper pâine caldă( prăjită în cuptor pentru 10 minute la temperatura de 180 grade)
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade C. Pune vinetele şi ardeiul pe o tavă şi coace-i 30-40 de minute. La fiecare 10 minute, întoarce-i pentru a se coace pe fiecare parte.
Pune vinetele şi ardeiul într-un bol, acoperă-l şi lasă la răcit pentru cel puţin 1h. Astfel pieliţa se va putea îndepărta mai uşor.
Curăţă ardeiul şi vinetele de pieliţă şi taie-i în bucăţi mici. Pune legume în blender şi amestecă-le până se obţine o pastă. Adaugă sucul de lămâie, tahini, ceapa tocată, sarea şi piperul şi amestecă.
Între timp, adaugă 2-3 linguri ulei vegetal pentru ca amestecul să capete o textură cremoasă.
Sursa: http://cerisesetfriandises.org