Salată de cartofi roşii şi asparagus

6 martie 2014   Gătește sănătos

Primăvara se apropie, şi odată cu ea, organismul nostru are nevoie de mai multe vitamine. Vă recomandăm această salată simplă, care să vă dea un plus de energie.

Ingrediente:

3 linguri de muştar o jumătate de cană de zeamă de lămâie un sfert de cană de ulei de măsline sare după gust piper după gust 1 kg de asparagus tăiat bucăţele 1 kg de cartofi roşii mici tăiaţi pe jumătate (opţional) un sfert de cană de arpagic

Mod de preparare:

Într-un bol mic, amestecaţi muştarul şi zeama de lămâie. Asezonaţi apoi cu ulei, sare şi piper, amestecând încontinuu. Puneţi o oală mare de apă cu sare pe foc. Fierbeţi asparagusul timp de 2-3 minute. Transferaţi-l apoi într-un bol cu apă rece, după care scurgeţi-l de apă şi puneţi-l într-un castron separat. În oala de pe foc, fierbeţi acum cartofii, timp de 15-20 de minute. Se pun apoi peste asparagusul din castron. Se toarnă dressingul de muştar şi zeamă de lămâie, arpagicul şi puţină sare. Se amestecă bine. Se va servi la temperatura camerei.

Sursa: wholefoodsmarket.com

Mai multe