Salată de ciuperci
pentru această reţetă ai nevoie şi de câţiva morcovi, care sunt un adevărat medicament natural, graţie concentraţiei ridicate de vitamine şi săruri minerale (potasiu, calciu şi magneziu). E bogat în vitamina C şi mai ales în provitamina A – numită şi betacaroten –, care face minuni pentru piele şi pentru ochi. Mai conţine vitamine din grupul B, cu rol calmant şi protector, şi vitamina E, cu acţiune antioxidantă. Poţi folosi morcovul atât în preparatele sărate, cât şi în cele dulci.
Ingrediente (5 porţii)
1 kg ciuperci 5 morcovi 5 cepe foi dafin oţet ulei sare boabe de piper seminţe de muştar 7 căţei de usturoi
Mod de preparare
Speli şi cureţi ciupercile şi le fierbi 10 minute alături de morcovi, apoi le laşi la scurs. Încălzeşti uleiul, adaugi ciupercile şi le înăbuşi sub capac până când se absoarbe apa lăsată de ele. Tai ceapa julien, zdorbeşti usturoiul şi le pui peste ciuperci împreună cu foile de dafin, seminţele de muştar şi sarea. Laşi 10 minute, iei de pe foc şi picuri oţet după gust. O serveşti caldă.