Salată de coriandru
Vă propunem o salată altfel. Încearcă această reţetă uşor de făcut. Ingrediente:
mijlocul unei verze albe
paste
pâine fără coajă
125 g carne tocată
un ou
o legătură de coriandru
ulei
125 g ciuperci
2 morcovi
250 g mazăre boabe
puţin spanac
100 g creveţi curăţaţi
oţet
sare
piper
Mod de preparare:
Se curăţă varza. Se taie în două pe lungime şi se opăreşte în apă sărată 15 minute. Se spală creveţii curătaţi. Se înmoaie 20 de minute pastele în apa în care a fiert varza. Între timp, pregătiţi câteva chifteluţe mici. Înmuiaţi 1-2 felii de pâine în supă sau lapte şi stoarceţi-le. Se pun într-un castron împreună cu oul întreg bătut, carnea tocată, sare, piper şi puţin corinadru tocat. Când amestecul este uniform, se fac mici sfere care se prăjesc în ulei. Păstraţi-le calde.
Se spală şi se taie ciupercile felii, se pun în apă cu puţin suc de lămâie. Morcovii se curăţă de coajă, apoi se dau pe răzătoare. Mazărea se fierbe în apă sărată 15 minute. Spanacul se curăţă apoi se opăreşte în apă cu sare. Puneţi toate ingredientele într-un castron: chiftelele trebuie să fie fierbinţi, varza călduţă, iar restrul ingredientelor reci.
Presăraţi deasupra coriandru tocat şi întreg!
FOTO pinterest.com