Salată de cuşcuş cu brânză

6 decembrie 2017   Gătește sănătos

Nu suntem noi chiar familiarizaţi cu acest cuşcuş dar asta nu înseamnă că nu trebuiie să învăţăm. Iată i reţetă simplă şi absolut delicioasă pe care o poţi prepara oricând.

Ingrediente

2 castraveţi 7-8 roşii cherry 50 g cuşcuş crutoane 3-4 codiţe de ceapă verde 150 g telemea de vacă pătrunjel verde 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie sare piper

Mod de preparare

Se pun la fiert 80 ml apă, sare şi o lingură ulei de măsline. Când apa începe să clocotească, se toarnă peste cuşcuşul aflat într-un castron, se acoperă şi se lasă să se umfle. După 5 minute, se amestecă cu furculiţa pentru a se afâna „bulgăraşii” de cuşcuş şi se lasă să se răcească.Între timp, se spală castraveţii, se taie felii subţiri şi se pun într-un castron mai mare, se adaugă roşiile tăiate pe jumătate, ceapa tăiată rondele subţiri, crutoane, se adaugă cuşcuşul, pătrunjel tocat fin, sare, piper, după gust. Se asezonează cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, se amestecă uşor şi se serveşte cu cubuleţe de brânză.

Mai multe