Salată de cuşcuş şi legume
Iată o reţetă foarte potrivită pentru cina din această seară.
Ingrediente
250 g cuşcuş 250 ml supă de legume 100 g brânză Feta 1 ardei gras roşu 1 roşie bine coaptă 100 g măsline negre fără sâmburi 2 linguri porumb din conservă frunze de mentă
Pentru sos
2 linguri ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
sare
piper
1 praf de scorţişoară măcinată (opţional)
Cum se prepară
Se fierbe supa, se opreşte focul şi se adaugă cuşcuşul. Se lasă vasul acoperit 10 minute, după care se stropeşte cuşcuşul cu o lingură de ulei şi se amestecă energic cu o furculiţă până se desface.
Se pune cuşcuşul într-o salatieră şi se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe, roşia decojită şi fără sâmburi, tăiată mărunt. Se pun măslinele, boabele de porumb, brânza tăiată cubuleţe şi trei frunze de mentă tocate mărunt. Se poate folosi şi puţină mentă uscată.
Se amestecă uleiul cu zeama de lămâie, sare şi piper, după gust, şi, opţional, un praf de scorţişoară. Se toarnă sosul peste salată, se amestecă uşor şi se serveşte garnisită cu frunze de mentă.