Salată de cuşcuş şi legume

3 martie 2015   Gătește sănătos

Iată o reţetă foarte potrivită pentru cina din această seară.

Ingrediente

250 g cuşcuş 250 ml supă de legume 100 g brânză Feta 1 ardei gras roşu 1 roşie bine coaptă 100 g măsline negre fără sâmburi 2 linguri porumb din conservă frunze de mentă

Pentru sos

2 linguri ulei de măsline

2 linguri zeamă de lămâie

sare

piper

1 praf de scorţişoară măcinată (opţional)

Cum se prepară

Se fierbe supa, se opreşte focul şi se adaugă cuşcuşul. Se lasă vasul acoperit 10 minute, după care se stropeşte cuşcuşul cu o lingură de ulei şi se amestecă energic cu o furculiţă până se ­desface.

Se pune cuşcuşul într-o salatieră şi se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe, roşia decojită şi fără sâmburi, tăiată mărunt. Se pun măslinele, boabele de porumb, brânza tăiată cubuleţe şi trei frunze de mentă tocate mărunt. Se poate folosi şi puţină mentă uscată.

Se amestecă uleiul cu zeama de lămâie, sare şi piper, după gust, şi, opţional, un praf de scorţişoară. Se toarnă sosul peste salată, se amestecă uşor şi se serveşte garnisită cu frunze de mentă.

Mai multe