Salată de fasole şi năut

20 august 2014   Gătește sănătos

Dacă vrei să eviţi carnea în această vară, poţi prepara această salată de fasole şi năut foarte bogată în proteine vegetale.

Ingrediente

400 g fasole neagră 400 g năut fiert 3 roşii 1/2 ceapă roşie 1/3 cană coriandru 1 avocado Opţional: ardei, ardei iute, porumb etc.

Pentru dressing

1 lingură ulei de măsline

zeama de la o limetă

1-2 căţei de usturoi pisaţi

3/4 linguriţă chimion

sare

Mod de preparare

Pentru dressing: pune toate ingredientele într-un vas şi amestecă bine. Dă deoparte.

Scurge fasolea şi pune-o într-un vas de mărime medie. Procedezi la fel şi cu năutul. Toacă roşiile şi ceapa roşie. Pune-le peste fasole şi năut.

Toarnă sosul peste şi amestecă. Curăţă şi taie bucăţi avocado. Adaugă-l în salată şi amestecă uşor. Poţi servi imediat sau poţi lăsa la rece cam o oră. (Dacă nu serveşti imediat, poâţi adăuga avocado mai târziu, pentru a evita să oxideze).

sursa: http://www.thegardengrazer.com

Mai multe