Salată de fasole verde
Pentru această salată de fasole verde, pune sare abia la final, pentru a nu distruge vitaminele şi nutrienţii.
Ingrediente (2 porţii) 500 g fasole verde 1 căpăţână de usturoi 2-3 linguri de ulei de măsline 1 linguriţă de oţet 2 roşii, opţional busuioc, opţional mărar, opţional sare piper
Mod de preparare
Speli, cureţi fasolea verde şi o pui la fiert în apă rece. După ce s-a fiert, o scoţi în strecurătoare şi păstrezi puţin lichid în care a fiert.
Separat, prepari sosul de usturoi. Zdrobeşti în mojar usturoiul curăţat şi îl freci cu uleiul de măsline şi oţetul. Dacă consideri că e nevoie, mai torni puţin din zeama în care au fiert păstăile şi amesteci bine.
Torni sosul peste fasolea verde fiartă, potriveşti de sare şi poţi servi, dacă vrei, cu roşii şi frunze de busuioc sau cu mărar tocat fin.