Salată de fasole verde şi cartofi

29 ianuarie 2014   Gătește sănătos

Ingrediente:

230 de grame de cartofi roşii 340 de grame de fasole verde busuioc o ceapă roşie tăiată sare şi piper după gust un sfert de ceaşcă de oţet balsamic 2 linguri de muştar 2 linguri de zeamă de lămâie un căţel de usturoi zdrobit o jumătate de cană de ulei de măsline

Mod de preparare:

Puneţi cartofii într-o oală şi acoperiţi-i cu apă. Lăsaţi-i la fiert circa 15 minute. După primele 10 minute de fierbere, adăugaţi şi fasolea. Răsturnaţi apa şi tăiaţi cartofi cuburi. Puneţi-i într-un bol mare şi amestecaţi-i cu busuioc, ceapa roşie, sare şi piper. Puneţi recipientul deoparte. Într-un bol mediu, amestecaţi oţetul balsamic, muştarul, zeama de lămâie, usturoiul şi uleiul de măsline. Turnaţi această compoziţie peste salată şi amestecaţi. Asezonaţi încă o dată cu sare şi piper dacă este cazul.

Foto: lainesrecipebox.blogspot.com

Mai multe