Salată de iarnă

30 decembrie 2015   Gătește sănătos

O multitudine de gusturi şi culori într-o singură salată uşoară, pe gustul multora.

Ingrdiente (3-4 porţii)

3 cartofi 1 sfeclă mică 150 g boabe de mazăre (congelată) 2 morcovi codiţe de ceapă verde muguri de soia (conservă)

2 linguri ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Se fierb în apă cu sare cartofii şi sfecla (în coajă), morcovii şi mazărea decongelată. Se scurge apa, se curăţă cartofii de coajă, se taie apoi cubuleţe. Se procedează la fel cu sfecla şi cu morcovii.

Se aşază toate ingredientele într-o salatieră mare, se adaugă codiţele de ceapă verde tăiate mărunt, mugurii de soia scurşi de zeama în care au fost conservaţi şi se

amestecă uşor pentru a nu se zdrobi ingredientele. Separat, se amestecă uleiul, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust, iar sosul obţinut se toarnă peste ingrediente

pentru a le asezona. Se serveşte imediat cu felii de pâine prăjită.

Mai multe