Salată de pui cu migdale, muştar şi miere

24 ianuarie 2014   Gătește sănătos

Astăzi încercăm o reţetă deosebită de pui. Împreună cu dressingul delicios, aceasta va forma prânzul perfect.

Ingrediente:

2 linguri de ulei de măsline 230 de grame de piept de pui o jumătate de linguriţă de sare o jumătate de linguriţă de piper o linguriţă de pudră de chilli 2 căni de struguri tăiaţi pe jumătate o cană de afine o jumătate de salată o jumătate de bucată de brânză feta o jumătate de cană de migdale zdrobite

Pentru dressing:

3 linguri de ulei de migdale

o lingură de ulei de măsline

2 linguri de suc proaspăt de portocale

3 linguri de apă

1 lingură de muştar

o jumătate de lingură de miere

un sfert de linguriţă de sare

o linguriţă de pudră de usturoi

Mod de preparare:

Încingeţi ulei într-o crăticioară. Asezonaţi puiul cu sare, piper şi pudră de chilli. Se frige puiul în uleiul încins până când capătă o culoare aurie. Când puiul este făcut, se ia de pe foc şi se pune deoparte. Tăiaţi pieptul de pui în bucăţi mici şi aşezaţi-l într-un castron. Apoi adăugaţi si celelalte ingrediente pentru salată. Puteţi să le aranjaţi ca în poza de prezentare sau amesteca după bunul plac. Se pune salata la frigider o jumătate de oră. Pentru dressing, amestecaţi toate ingredientele dressingului într-un blender până obţineţi o compoziţie cremoasă. Se presară peste salată.

Foto: pinchofyum.com/

Mai multe