Salată de pui cu struguri şi ţelină
Bucură-te de o salată uşoară de pui, extrem de sănătoasă. Pe lângă ingredientele sănătoase precum ţelina sau strugurii, această salată are puţine calorii, aşa că o poţi prepara atunci când ţii dietă. Poţi prepara salata cu pui din timp şi o poţi consuma la prânz, este perfectă pentru a fi consumată pe un sandviş, dar o poţi mânca şi la aperitiv.
Ingrediente
250 g carne de pui, fiartă şi tăiată cubuleţe 1/4 cană ţelină, tăiată cubuleţe 1/4 cană struguri verzi, tăiaţi în jumătăţi 1/4 cană struguri roşii, tăiaţi în jumătăţi 1/4 cană migdale fulgi 2 linguri de iaurt grecesc simplu (sau maioneză cu puţine calorii) 2 linguriţe muştar iute 1/2 linguriţă piper 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă pudră de usturoi opţional, poţi adăuga ceapă roşie, morcovi tăiaţi, stafide, etc.
Mod de preparare
Într-un castron mare, amesteci puiul, ţelina, strugurii verzi şi roşii, dar şi fulgii de migdale. Le laşi deoparte.
Într-un bol mic, amesteci iaurtul grecesc sau maioneza cu muştarul iute, împreună cu toate condimentele (sare, piper, usturoi).
Torni sosul obţinut peste amestecul de pui şi legume şi fructe, până când toate ingredientele se acoperă bine cu acest dressing.
Serveşti salata cu biscuiţi dietetici crackers, pe foi de salată verde sau pe pâine.
Sursa: alattefood.com