Salată de sfeclă cu brânză feta
Acest tip de salată reprezintă echilibrul perfect între gustul dulce şi cel sărat. Sfecla roşie şi brânza feta sunt o combinaţie câştigătoare la mesele tale, aşa că e musai să încerci această reţetă sănătoasă.
Ingrediente
4 sfecle roşii potrivite 60 g brânză feta 2 linguri pătrunjel tocat
Pentru sosul vinaigrette
3 linguri zeamă de lămâie
3 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi, tocaţi
½ linguriţă piper negru măcinat
½ linguriţă sare
Mod de preparare
Fierbi sfecla la foc mediu, aproximativ 45 de minute, până când vezi că furculiţa intră cu uşurinţă în ea. O cureţi de coajă, apoi o tai cubuleţe şi tai şi brânza feta tot cubuleţe. Toci pătrunjelul. Amesteci toate ingredientele pentru sosul vinaigrette într-un vas mic şi le torni peste ingredientele salatei, într-un bol încăpător. Serveşti imediat salata.
Sursa + foto: www.scrambledchefs.com