Salată de sfeclă cu brânză feta

28 decembrie 2016   Gătește sănătos

Acest tip de salată reprezintă echilibrul perfect între gustul dulce şi cel sărat. Sfecla roşie şi brânza feta sunt o combinaţie câştigătoare la mesele tale, aşa că e musai să încerci această reţetă sănătoasă.

Ingrediente

4 sfecle roşii potrivite 60 g brânză feta 2 linguri pătrunjel tocat

Pentru sosul vinaigrette

3 linguri zeamă de lămâie

3 linguri ulei de măsline

2 căţei de usturoi, tocaţi

½ linguriţă piper negru măcinat

½ linguriţă sare

Mod de preparare

Fierbi sfecla la foc mediu, aproximativ 45 de minute, până când vezi că furculiţa intră cu uşurinţă în ea. O cureţi de coajă, apoi o tai cubuleţe şi tai şi brânza feta tot cubuleţe. Toci pătrunjelul. Amesteci toate ingredientele pentru sosul vinaigrette într-un vas mic şi le torni peste ingredientele salatei, într-un bol încăpător. Serveşti imediat salata.

Sursa + foto: www.scrambledchefs.com

Mai multe